<
>

Argentinië wint door jubilaris Messi van Australië en is volgende tegenstander Oranje

Pro Shots

Argentinië heeft in de achtste finale afgerekend met Australië. De Argentijnen wonnen met 2-1. De doelpunten werden gemaakt door Lionel Messi en Julián Álvarez. De goal van Messi was extra speciaal, de superster speelde namelijk zijn 1000ste wedstrijd in het betaalde voetbal. Australië deed wat terug via een schot van Craig Goodwin, die van richting werd veranderd door Enzo Fernández.

1000 keer Messi
Messi begon uiteraard in de basis bij Argentinië. De man die 778 wedstrijden voor FC Barcelona speelde en 53 voor PSG stond voor de 169ste keer op het veld voor Argentinië. De superster maakte daarin 788 goals, maar 0 in de knock-outfase van een WK.

In de eerste helft leek het er lang op dat die statistiek nog wel even bleef staan. Beide ploegen speelden in een laag tempo en creëerden geen enkele kans. Tot een bevlieging in de 35ste minuut, van wie anders dan Messi. La Pulga kreeg de bal voor zijn voeten en schoot vliegensvlug in de verre hoek: 1-0.

Australië maakt het spannend
Met de voorsprong op zak, hielden de Argentijnen vast aan de tactiek die ze in de eerste helft ook hanteerden. Niet te veel op de aanval, en vooral zorgen dat de defensie goed op orde is. Extra fijn voor Argentinië was dat Australië-doelman Mathew Ryan een cadeautje uitdeelde. Hij kreeg de bal wat lastig aangespeeld, maar tikte de val vervolgens veel te ver voor zich uit. Álvarez profiteerde en schoot de 2-0 binnen.

Australië had eigenlijk niks te vertellen en Van Gaal zal al aan een tactisch plan bezig zijn geweest voor de kwartfinale tegen Argentinië. In de 77ste minuut was daar ineens Craig Goodwin. De oud-Spartaan haalde uit vanaf de zestien en zag zijn schot van richting veranderd worden door Enzo Fernández. De bal plofte binnen en het stond ineens 2-1.

The Socceroos roken bloed en gingen ineens vol in de aanval spelen. Het kreeg ook nog een uitgelezen mogelijkheid op de 2-2. Aziz Behich slalomde door de defensie, leek te kunnen schieten, maar daar was invaller Lisandro Martínez. De oud-Ajacied blockte op fenomenale wijze en voorkwam een zeker doelpunt.

In de slotfase kreeg Lautaro Martínez nog een aantal gigantische mogelijkheden, maar de spits van Internazionale had het vizier niet op scherp. Doelpunten vielen er niet meer, ondanks een geweldig slotoffensief van Australië. Vrijdag 20:00 uur is Argentinië de tegenstander van het Nederlands elftal.