<
>

Louis van Gaal krijgt steun van zijn selectie in moeilijke tijden

Pro Shots

Memphis Depay was tegen de Verenigde Staten (3-1 winst) zeer belangrijk voor het Nederlands elftal door de openingsgoal te maken. Daarmee betaalde hij het vertrouwen van bondscoach Louis van Gaal opnieuw terug. De man voor wie de gehele selectie vecht en die ze trots willen maken, zeker gezien de problemen met zijn gezondheid. Van Gaal kampt al een tijdje met prostaatkanker, maar is desondanks gewoon aanwezig in Qatar om zijn ploeg naar het wereldkampioenschap te leiden. De spelers hopen hem trots te maken en gaan voor hun coach door het vuur.

"Van Gaal is een sterk persoon met een geweldig karakter. Het team heeft veel respect voor hem. We spelen voor hem", zo geeft Depay aan in een interview. De aanvaller van het Nederlands elftal vertelt waarom hij extra gemotiveerd is om voor Van Gaal te winnen. "Hij wilt altijd laten zien hoe sterk hij is, maar ik weet dat hij het moeilijk heeft. Daarom vechten we voor hem. We willen hem alles geven wat we kunnen. We moeten voorbereid zijn en dan kunnen we hem trots maken."

In april werd bekend dat Van Gaal al sinds 2020 kampt met een agressieve vorm van prostaatkanker. Met het Nederlands elftal hoopt hij nog drie wedstrijden te spelen op het WK en de wereldtitel binnen te slepen voordat Ronald Koemen de touwtjes overneemt van de oefenmeester.