<
>

Kameroen wint van flink gewijzigd Brazilië maar plaatst zich niet voor de achtste finales

Pro Shots

Kameroen wint door een doelpunt van Vincent Aboubakar in de 93ste minuut van een flink gewijzigd Brazilië. Uit blijdschap trok Aboubakar zijn shirt uit, waardoor hij het veld verlaten omdat hij al een gele kaart had. De samba die we incidenteel in de vorige twee groepsduels bij de Brazilianen voorgeschoteld kregen, was ditmaal niet zichtbaar. De Brazilianen waren vooraf dan ook al geplaatst voor de achtste finales. Zo kreeg Antony zijn kans en zijn Neymar, Danilo en Alex Sandro nog niet van de partij.

Teleurstellend duel
Gabriel Martinelli kreeg na bijna een kwatier spelen een goede kans om de score voor Brazilië te openen. De vervanger van André Onana, Devis Epassy, had echter een knappe redding in huis. Voor spektakel in deze groep moest je vrijdagavond toch echt bij het duel tussen Servië en Zwitserland zijn. Kameroen en Brazilië konden allebei geen potten breken.

Vlak voordat er gefloten zou gaan worden voor de rust kreeg Kameroen een megakans om op voorsprong te komen: een heel knappe redding van Ederson was nodig op een kopbal van Bryan Mbeumo. Zo werden de kleedkamers opgezocht bij een 0-0 ruststand en had Zwitser en FIFA-baas Gianni Infantino als toeschouwer beter voor de wedstrijd kunnen kiezen van zijn geboorteland.

Tweede helft
Na rust zat Devis Epassy de Brazilianen meermaals dwars. Het was dan ook een klein wonder dat Brazilië niet won. Aboubakar zorgde er in de 93ste minuut voor dat Kameroen knap wist te winnen van de Brazilianen. Doordat Brazilië niet heeft weten te winnen is het geen enkele ploeg die geplaatst is voor de achtste finales gelukt om negen punten uit de groepsduels te behalen. Dat is sinds 1994 niet voorgekomen.