<
>

Zuid-Korea samen met groepswinnaar Portugal naar achtste finales dankzij goal in blessuretijd

Pro Shots

Zuid-Korea heeft in blessuretijd met 2-1 van Portugal gewonnen dankzij een doelpunt van Hee-chan Hwang. Door de overwinning gaan de Zuid-Koreanen als nummer twee van groep H door naar de achtste finales. De Portugezen sluiten de poulefase ondanks de nederlaag af als groepshoofd.

Na vijf minuten spelen was het vanmiddag al raak voor Portugal dankzij een goal van Ricardo Horta, die vandaag zijn eerste minuten maakte op het WK. Pepe gaf een diepe bal op Diogo Dalot en hij bediende uiteindelijk Horta voor de 0-1. Het was Horta's de tweede goal in zijn zevende interland voor de speler van SC Braga. Young-Gwon Kim zette Zuid-Korea nog in de eerste helft naast Portugal. De verdediger was alert bij een hoekschop die in de zestien bleef hangen en schoot de bal achter doelman Diogo Costa. Zo gingen de ploegen bij een 1-1 stand de rust in.

Beslissing in blessuretijd
Het was vandaag geen sterke wedstrijd van Portugal. De ploeg leek op sommige momenten al met het hoofd bij de volgende ronde. Toch kwam het land lang niet echt in grote problemen tegen de Zuid-Koreanen. In de tweede helft gebeurde er daarom niet zoveel. Het leek 1-1 te blijven, maar in de blessuretijd won Zuid-Korea dan toch. Met een goede actie zette Heung-min Son, Hwang alleen voor de keeper en hij maakte het goed af. Zo werd het 2-1 voor de Zuid-Koreanen.

Wachten
Na de overwinning moest Zuid-Korea nog wachten op de wedstrijd tussen Uruguay en Ghana. Het land was virtueel namelijk door op doelsaldo. Eén goal van Uruguay kon alles weer veranderen. Daar gebeurde in de acht minuten blessuretijd niets meer dat de stand deed veranderen en dus kon Zuid-Korea echt juichen. Door de tweede plaats in de groep treft het land de groepswinnaar van Groep G. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk Brazilië. Portugal treft de nummer twee, en dat wordt Zwitserland of Servië.