<
>

Borden: "USA en Nederland gunstige tegenstander voor elkaar"

Het affiche Nederland - USA is volgens ESPN Amerika-verslaggever Sam Borden een mooie loting voor beide landen. "Ik vind het een fascinerend affiche. Vanuit het Amerikaanse oogpunt denk ik dat ze de loting gunstig vinden omdat ze niet tegen Frankrijk, Argentinië of Brazilië spelen. Daarbij denk ik ook dat Nederland de VS als gunstige tegenstander ziet. Beide teams zien het dus als een kans om de kwartfinale te bereiken, wat een grote prestatie is", aldus Borden.

Dat het Amerikaanse team door is naar de knock-outfase is al een prestatie, want succes werd pas op het volgende WK verwacht. "Amerika heeft een erg jong team. Veel mensen zullen gedacht hebben dat dit team pas in 2026 echt een rol zou kunnen spelen, maar ze hebben nu al de kans om dat te doen in 2022.”

Blessure Pulisic
De Amerikaanse sterspeler Christian Pulisic liep bij het scoren van de winnende goal tegen Iran een bekkenkneuzing op. Borden verwacht dat hij gewoon zal spelen tegen Nederland. “Ik denk dat hij nog geen uitsluitsel wilde geven op de persconferentie, omdat je daarmee de tegenstander wijzer maakt in de voorbereiding. Christian Pulisic kennende, en wetende hoe belangrijk hij is voor dit team, zal hij een manier vinden om zaterdag op het veld te staan.”

De aanwezigheid van Pulisic is dus van groot belang voor de Amerikanen. Ze komen al moeilijk tot doelpunten, dus een grote aanvallende tegenvaller kunnen ze niet gebruiken. “Het grootste probleem is scoren. Daar is geen twijfel over mogelijk", vertelt Borden. "We zijn naar dit toernooi gekomen zonder echte spits. De spitsen die ze gebruiken, Josh Sergeant, speelde goede wedstrijden maar heeft nog niet gescoord. Dat wordt de grote vraag: kunnen ze zaterdag scoren tegen een sterke Nederlandse defensie? Als dat niet lukt, dan worden het misschien strafschoppen, maar ik denk dat ze een manier vinden om het net te vinden.”