<
>

Brian Riemer hoofdtrainer Anderlecht, Veldman blijft assistent

Anderlecht heeft de Deen Brian Riemer aangesteld als hoofdcoach. De 44-jarige trainer werkte als assistent-coach bij Brentford FC in de Premier League en begint per direct. Robin Veldman, die in de afgelopen weken optrad als interim-coach, wordt de assistent-coach van Riemer.

Riemer was tot en met 2018 actief als jeugdtrainer en assistent-trainer bij FC Kopenhagen. Daarna ging hij met de Deen Thomas Frank mee naar Brentford, waarmee ze in het voorjaar van 2021 promotie naar de Premier League bewerkstelligden. Dit wordt zijn eerste baan als hoofdcoach. Hij volgt de in oktober ontslagen Felice Mazzu op.

Volgens Jesper Fredberg, de directeur sport van Anderlecht, is Riemer klaar voor de volgende stap. "We hebben de tijd genomen om de juiste kandidaat te vinden, iemand die past bij de speelstijl én de langetermijnstrategie van deze club. Brian staat voor een duidelijke, dominante en attractieve speelstijl die goed past bij onze filosofie."

"Al sinds ik jong was ken ik RSC Anderlecht als een grote club in het Europese voetbal", zegt Riemer. "Ik ben dan ook erg trots om hoofdtrainer te worden bij een club met zo’n rijke geschiedenis. Ik voel dat de tijd nu rijp is om de volgende stap te zetten en ik wilde die uitdaging enkel aangaan bij een club met uitgesproken ambities. Er is werk aan de winkel om het team terug te krijgen waar het hoort."