<
>

Martínez stapt op als bondscoach van België: "Ik kan niet verder"

ANP

Roberto Martínez stopt als bondscoach van België. Dat vertelt de aangeslagen Spaanse coach op de persconferentie na de uitschakeling van België na het 0-0-gelijkspel tegen Kroatië. Hij vertelde ook dat zijn besluit om na dit WK te stoppen al vast stond.

Martínez over zijn beslissing om te stoppen als bondscoach van de Belgen: "Dit was mijn laatste wedstrijd als bondscoach van de nationale ploeg. Dat is emotioneel. (stilte) Ik kan niet verder. Ik heb afscheid genomen van de spelers en de staf. Ik ging sowieso stoppen. Wat er ook ging gebeuren. Zelfs als we wereldkampioen waren geworden. Die beslissing heb ik net voor het WK genomen.”

België vandaag beter
Ondanks dat België nu al klaar is op het wereldkampioenschap zegt Martínez vandaag wel een goede wedstrijd van zijn ploeg te hebben gezien: "Vandaag waren we nog eens onszelf. Het is nooit makkelijk om een match te winnen op een WK. In die eerste match tegen Canada wonnen we, maar waren we onszelf niet. Die tweede match tegen Marokko verloren we verdiend. We waren niet klaar. Vandaag creëerden we wel veel kansen, dus nee, spijt heb ik niet. We kunnen het WK met opgeheven hoofd verlaten.”