<
>

Argentinië groepswinnaar, Polen tweede op doelsaldo

ANP

Argentinië heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde op het WK, nadat Polen met 0-2 werd verslagen. Ook Polen is door, nadat het op doelsaldo voor nummer 3 Mexico bleef in groep C.

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De Nederlander werd aan het einde van de eerste helft naar het VAR-scherm geroepen door Pol van Boekel om een mogelijke overtreding van Polen doelman Wojciech Szczęsny op Lionel Messi te beoordelen. Makkelie ging mee in het advies van Van Boekel en kende een strafschop toe aan de Argentijnen. Op zijn zachtst gezegd een erg makkelijk gegeven penalty. Messi ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn poging gestuit worden door Szczęsny. De Poolse doelman stopte al voor de tweede keer dit WK een strafschop. In de vorige wedstrijd tegen Saudi-Arabië deed de keeper van Juventus hetzelfde.

In de tweede helft was het wel meteen raak voor Argentinië. Alexis Mac Allister schoot na een voorzet van Nahuel Molina de 0-1 binnen. Na meer dan een uur spelen verdubbelde Julián Álvarez de score met een knappe goal.

Argentinië neemt het zaterdag op tegen Australië in de kwartfinale en zit aan de kant van het schema van het Nederlands elftal. Oranje zou Argentinië in de kwartfinale tegen kunnen komen. Polen treft in de achtste finales regerend wereldkampioen Frankrijk.