<
>

Tunesië ondanks winst B-ploeg Frankrijk naar huis

Soccrates Images

Tunesië heeft in Groep D van het WK met 1-0 gewonnen van Frankrijk. Ondanks de verrassende winstpartij gaat Tunesië wel naar huis, omdat Australië met 1-0 van Denemarken won. Door een doelpunt van Wahbi Khazri eindigen de Adelaars van Carthago op een derde plek. Frankrijk was al zo goed als zeker van groepswinst. Het eindigt weliswaar op hetzelfde aantal punten als nummer 2 Australië maar gaat door een beter doelsaldo als koploper door naar de achtste finales.

B-ploeg Frankrijk
Frankrijk begon met een B-ploeg aan wedstrijd tegen Tunesië. Zo zaten Kylian Mbappé en Antoine Griezmann bijvoorbeeld op de bank. Dider Deschamps had zijn ploeg in totaal op negen plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd met Denemarken (2-1 winst) en dat kwam het spel van de titelverdediger niet ten goede.

Tunesië leek zelfs op 1-0 te komen. Nader Ghandri tikte op fraaie wijze binnen bij een vrije trap, maar stond buitenspel. Het feestje ging dus niet door. Frankrijk had weliswaar meer balbezit, maar kwam niet verder dan een 'schotje' van Kingsley Coman.

Kharzi heeft Tunesië hoop
In de rust was de stand op het andere veld 0-0 en dat betekende dat Tunesië bij een overwinning door zou gaan. Kahzri, die in de eerste helft ook al een aantal keer gevaarlijk was, zorgde in de 58ste minuut voor hoop in de harten van de Tunesiërs. De aanvaller slalomde tussen de Frankrijk-verdediging heen en schoot beheerst de 1-0 achter doelman Steve Mandanda.

Deschamps had genoeg gezien en bracht onder andere Mbappé. Ook met de supersterren binnen de lijnen, ging het echter niet meteen beter lopen bij de Fransen. Het werd nog wel een aantal keer gevaarlijk door de invallers. Zo schoot Mbappé zelf nog op doelman Aymen Dahmen en ook Ousmane Dembélé was een keer dreigend. Uiteindelijk leek invaller Antoine Griezmann er nog 1-1 van te maakte. De aanvaller annex middenvelder schoot in de 98ste minuut raak, maar had er profijt van dat hij in buitenspelpositie stond. De goal ging dus niet door.

Frankrijk gaat dus als nummer 1 door naar de achtste finale. Daarin moet het tegen de nummer twee uit Groep C. Dat kunnen Polen, Mexico, Saudi-Arabië en Argentinië nog worden.