<
>

Australië voor tweede keer ooit naar knock-outfase WK

ANP Foto

Australië heeft woensdagmiddag voor de tweede keer ooit de knock-outfase van het WK bereikt. In de vorige wedstrijd, tegen Tunesië, boekte het land de eerste WK-zege sinds 2010. Vanmiddag won Australië ook van Denemarken (1-0), waardoor het opnieuw drie punten kon bijschrijven. Daarmee eindigden The Socceroos achter Frankrijk op de tweede plek in groep D.

In de eerste helft hielden Australië en Denemarken elkaar in evenwicht. Denemarken bepaalde het spel, maar de kansenverhouding was erg gelijk. Beide landen kregen wel kansen, al werden de keepers niet echt getest.

Mathew Leckie brak de ban in de tweede helft. De Australische middenvelder gaf de Deense doelman Kasper Schmeichel het nakijken met een laag diagonaal schot door de benen van Joakim Maehle. Zo kwamen de Australiërs in de zestigste minuut op voorsprong. Met nog een halfuur te spelen stonden ze dus met één been in de achtste finale. Het geloof verdween daarna al snel bij de Denen en het bleef dan ook 1-0.

Australië neemt het in de achtste finale op tegen de nummer één uit groep C. Momenteel is dat Polen, maar de vier landen uit die poule komen vanavond nog in actie. Ook Argentinië en Saoedi-Arabië maken nog kans om eerste te worden in de groep.

Tweede knock-outfase ooit op het WK
Australië overleefde de groepsfase van een WK tot vandaag pas één keer. De enige keer dat dat lukte was in 2006 en toen was Guus Hiddink de bondscoach. Toen eindigde het land op de tweede plaats in groep F, achter Brazilië, en boven Kroatië en Japan. Toen strandde Australië in de achtste finales, want daarin was Italië uiteindelijk met 1-0 te sterk door een benutte strafschop van Francesco Totti in de 95ste minuut.