<
>

Engeland wint burenruzie van Wales

Pro Shots

Engeland heeft in Groep B de burenruzie van Wales gewonnen. De Engelsen won met 2-0 door doelpunten van Marcus Rashford (2x) en Phil Foden. De zege betekent dat Engeland als nummer 1 doorgaat in Groep B. Het ontloopt daarmee het Nederlands elftal.

Matige eerste helft
In een matige eerste helft was Engeland net wat sterker. Het kreeg de eerste grote kans na 10 minuten. Harry Kane stuurde Marcus Rashford diep en de aanvaller kon alleen op Danny Ward af. De doelman, die keepte in plaats van de geschorste Wayne Hannessey, stopte de bal echter goed.

Daarna werd het spel van de Engelsen wat minder. Ze creëerden nog nauwelijks kansen en Wales hield vrij gemakkelijk stand.

Wedstrijd binnen twee minuten beslist
In de tweede helft ging Engeland echter gas geven en lukte het ze om de wedstrijd binnen twee minuten te beslissen. Eerst was het Rashford die een vrije trap binnen schoot. De aanvaller van Manchester United zag Wales-doelman Ward naar de korte hoek lopen en schoot vervolgens in de verre hoek raak: 1-0.

Nog geen twee minuten later was het ook alweer 2-0. Wales verdedigde slecht uit en Kane snoepte de bal af op een gevaarlijke plek. Hij had vervolgens een heerlijk strakke voorzet in huis waarmee hij de vrijstaande Foden vond. Hij kon van heel dichtbij raak schieten en de wedstrijd toch wel redelijk in het slot gooien.

Wales ging na de snelle dreunen nog wel op zoek naar een doelpunt, maar was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Het kreeg \uiteindelijk zelf nog de deksel op de neus. Rashford werd de diepte ingestuurd, dribbelde naar binnen en schoot raak. Overigens zag doelman Ward er bij deze goal weer niet heel goed bij.

In de slotfase kreeg John Stones nog een levensgrote kans op 4-0, maar de verdediger van Manchester City kopte over.

Door de zege eindigt Engeland dus als nummer 1, Wales gaat als nummer 4 naar huis.