<
>

Bruno Fernandes schiet Portugal naar volgende ronde in fletse wedstrijd tegen Uruguay

Pro Shots

Portugal heeft zich als derde land geplaatst voor de achtste finale van het WK. Twee doelpunten van Bruno Fernandes waren genoeg om een fletse wedstrijd te winnen van Uruguay

In een eerste helft waarin weinig gebeurde was de grootste kans na 34 minuten voor Uruguay, toen Rodrigo Bentancur plotseling voor doelman Diogo Costa opdook. Maar de keeper van FC Porto redde knap. Vlak voor rust raakte Portugal linksback Nuno Mendes kwijt. De verdediger van Paris Saint-Germain moest zich door een blessure laten vervangen door Raphaël Guerreiro.

Regenboogprotest
Ook in het begin van de tweede helft kwam de wedstrijd nog niet echt tot leven. Vijf minuten na rust schudde een streaker met een regenboogvlag het publiek enigszins wakker. Scheidsrechter Alireza Faghani raapte de vlag op en de streaker werd afgevoerd. Niet alleen het publiek werd wakker geschud, ook de wedstrijd ontwaakte uit een diepe slaap.

Twee minuten later was het dan eindelijk raak. Een voorzet van Bruno Fernandes verdween in het doel van voormalig AZ-doelman Sergio Rochet. Cristiano Ronaldo eiste het doelpunt op, maar in de herhaling was duidelijk te zien dat hij de bal niet raakte. Daarna zetten de Uruguayanen aan, met wat kansjes voor Federico Valverde en Luis Suárez.

In de blessuretijd kreeg Portugal een strafschop, na hands van José María Giménez. Bruno Fernandes schoot beheerst binnen en maakte zijn tweede van de avond.