<
>

Kudus leidt Ghana met twee goals naar zwaarbevochten zege op Zuid-Korea

Getty Images

Mohammed Kudus heeft met Ghana hele goede zaken gedaan in Groep H van het WK Voetbal. De Ajacied was met twee doelpunten enorm belangrijk voor Ghana bij de zwaarbevochten 3-2 zege op Zuid-Korea.

In de openingsfase had de ploeg van Son-Heung Min nog het betere van het spel, maar in de 24ste minuut zette Mohammed Salisu Ghana op voorsprong uit de kluts. Even leek er hands te worden gemaakt, maar omdat Jordan Ayew de bal onbewust op z'n arm kreeg, bleef het doelpunt staan. Diezelfde Ayew, speler van Crystal Palace, was zo'n tien minuten later de aangever bij de kopgoal van Kudus. De bedrijvige Kudus passeerde doelman Seung-Gyu Kim en heeft daarmee z'n eerste WK-goal te pakken. Ghana kon met een comfortabele voorsprong gaan rusten.

Zuid-Korea was vroeg in de tweede helft flink op zoek naar de aansluitingstreffer. Cho Gue-Sung, die eerder een goede mogelijkheid om zeep hielp, kopte in de 51ste minuut raak: 1-2. En onder aanvoering van de 24-jarige aanvaller van Jeanbuk Motors leek Zuid-Korea plotseling een geoliede machine. Cho kopte opnieuw een voorzet vanaf de linkerkant goed binnen: 2-2.

Een flinke dreun voor The Black Stars, maar toch kon Ghana nog een keer toeslaan. Kudus zette Ghana na een snelle aanval op een nieuwe voorsprong: 3-2. Zuid-Korea was daarna nog een paar keer dichtbij tijdens het slotoffensief. Iedereen die Ghana een warm hart toedraagt, hield hun adem in, maar Sankt Gallen-keeper Lawrence Ati-Zigi hield z'n land op de been.

Paulo Bento, bondscoach van Zuid-Korea, kon z'n frustratie niet inhouden en kreeg na het affluiten nog een rode kaart. Ghana komt nu op drie punten in Groep H, terwijl Zuid-Korea door het gelijkspel tegen Uruguay op één punt blijft steken. Groepsgenoten Portugal en Uruguay komen vanavond om 20:00 uur in actie.

LEES HIER ALLES OVER HET WK

- Alle WK-selecties
- WK-nieuws
- WK-duels