<
>

Onana mist WK-duel met Servië om disciplinaire redenen

Pro Shots

André Onana ontbreekt bij Kameroen in de WK-wedstrijd tegen Servië. Een bron bij de Kameroense voetbalfederatie meldde maandag aan persbureau AFP dat Onana om niet-gespecificeerde disciplinaire redenen uit de selectie is gezet. De oud-doelman van Ajax, die nu voor de Italiaanse club Internazionale speelt, wordt onder de lat vervangen door reservekeeper Devis Epassy. Het duel in Al Wakrah begint om 11.00 uur.

Bronnen melden aan ESPN dat Onana het WK zal verlaten. De 26-jarige doelman heeft onenigheid met de bondscoach. Zo zou hij ontevreden zijn over de defensieve speelstijl.

Volgens bronnen heeft Samuel Eto'o, voorzitter van de Kameroense federatie, een poging gedaan om te bemiddelen maar het zou geen effect hebben gehad.

Onana keepte vorige week op het WK nog wel tegen Zwitserland. Die groepswedstrijd verloor Kameroen met 1-0. Als Kameroen ook van Servië verliest en Brazilië later op de dag een nederlaag tegen Zwitserland weet te vermijden, is het Afrikaanse land uitgeschakeld op het WK.