<
>

Aboukhlal: "Dit is een droom die uitkomt"

ANP Foto

De reacties in het Marokkaanse kamp na de 0-2 overwinning op België zijn uiteraard euforisch. De Leeuwen van de Atlas versloegen onze Zuiderburen nadat ze eerder WK-finalist Kroatië op 0-0 hielden. Zakaria Aboukhlal maakte de tweede treffer voor de Marokkanen.

"Dit is een droom die uitkomt", zegt Aboukhlal tegen de NOS. "Ik kan het nog steeds niet beseffen. Ik liep in mijn laatste wedstrijd voor het WK een scheurtje in de hamstring op", aldus Aboukhlal die daardoor bijna het wereldkampioenschap moet missen. "Het zag er niet goed uit, maar op het moment dat ik het voelde, was ik al bezig met het herstel. Ik kon niet accepteren dat deze WK-droom uiteen zou spatten. De club zei dat ik zes weken nodig had, voor mij onmogelijk. Ik heb gewerkt met een eigen dokter, die deed het fantastisch. Ik heb hier de eerste acht dagen voor mezelf getraind. De bondscoach had me terug kunnen sturen, maar dat is niet gebeurd. Daar ben ik hem dankbaar voor."

Ploeggenoot Hakim Ziyech was iets minder extatisch: "Allemaal leuk en aardig, maar we zijn er nog niet. We moeten lekker met beide benen op de grond blijven.", zei Ziyech tegen de NOS. "Wij hebben gewacht totdat zij in de fout gingen en we scoren op het juiste moment", analyseerde Ziyech, gekozen tot Man of the Match, het duel. "Onze eerste wedstrijd tegen Kroatië (0-0) was moeilijker. Kroatië was erg sterk en we konden ze moeilijk onder druk zetten. Dat lukte vandaag beter. De Belgen maakten veel fouten. Daarbij stuwden de fans ons naar de overwinning."

Bondscoach Walid Regragui kon daarentegen zijn voorliefde voor Ziyech amper onder woorden brengen. "Hakim is ongelooflijk, hij brengt meer 'spirit' in de ploeg", zei Walid Regragui. "Er wordt veel over Hakim gesproken, mensen zeggen dat hij lastig is en een beetje gek. Hij zou geen bijdrage kunnen leveren aan de ploeg. Maar als je hem liefde en vertrouwen geeft, gaat hij door het vuur voor je.