<
>

Van Bronckhorst neemt via Instagram afscheid van zijn Rangers: ''Eens een Ranger, altijd een Ranger''

Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst is vorige week ontslagen als manager van Rangers FC. Van Bronckhorst wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van The Gers.

Gio heeft op Instagram een ontroerend bericht geplaatst over zijn vertrek bij de club.

''De kans om een club als Rangers FC te leiden is een voorrecht dat slechts weinigen wordt gegund. Als voormalig speler begreep ik de verantwoordelijkheid en de omvang van de taak. Mijn staf en ik werkten met energie en passie en werden gedreven door het geloof dat we geweldige dingen konden bereiken. We behandelden onze taken met respect, optimisme en vastberadenheid.

We hebben ongelooflijke hoogtepunten beleefd, vooral tijdens onze Europese reis naar Sevilla. Voor het eerst in meer dan tien jaar de Schotse beker winnen en ons kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League is iets waar ik erg trots op ben. De passie van onze supporters heeft ons gedreven om deze prachtige herinneringen op te halen. Daarvoor ben ik ieder van jullie die van heinde en verre reisde, jullie zuurverdiende geld uitgaven en nooit opgaven ons team te steunen, voor altijd dankbaar.

Dit seizoen, zoals elk jaar bij Rangers, is de eerste prioriteit binnenlands succes. Ik begrijp de pijn als een overwinning een gelijkspel wordt, en erger, als we een nederlaag lijden. Dat is niet acceptabel bij een club als Rangers, niemand begreep dat beter dan ik. Ik stond voor unieke uitdagingen en zeer moeilijke omstandigheden.

Rangers FC zal altijd in mijn hart blijven en ik wens de club alle succes voor de toekomst. Eens een Ranger, altijd een Ranger.''