<
>

Van Dijk: ''Natuurlijk maak ik een fout bij de goal van Ecuador''

Virgil van Dijk is kritisch over zijn eigen optreden in de wedstrijd tegen Ecuador. In de wedstrijd die in 1-1 eindigde, zette de aanvoerder van het Nederlands elftal bij het doelpunt van Enner Valencia geen druk op de bal. De spits van het Ecuadoraanse elftal kon in relatieve vrijheid uithalen en maakte het Andries 'de toren van Joure' Noppert dermate moeilijk dat de doelman een redding moest maken, maar uiteindelijk een doelpunt moest incasseren.

De verdediger van Liverpool is kritisch over zijn verdedigende actie. ''Ik ben heel positief, maar er zijn genoeg verbeterpunten. We spelen gelijk, maar staan nog steeds bovenaan. We hebben gewoon nog alles in eigen hand, maar het gevoel is misschien wat minder na de vorige wedstrijd. We speelden niet goed als groep, terwijl je een hoger verwachtingspatroon hebt. We weten ook dat je in een toernooi kan groeien. Bij andere landen gaat het ook niet makkelijk allemaal. Er is geen reden voor paniek. Wij hebben ook geen paniek. Ik begrijp dat het voor de buitenkant misschien voor paniek kan zorgen. Wij hebben het geanalyseerd en we gaan het proberen recht te zetten'', aldus de aanvoerder van Oranje.

Van Dijk is ook kritisch op zichzelf. ''Ja ik had natuurlijk anders moeten handelen. We hebben balverlies en daarna moet ik misschien meer druk op de bal zetten. Dat zie ik ook, dat is duidelijk. Ik ga dat de volgende wedstrijd proberen te verbeteren. Het maakt me ook niet veel uit dan analisten dan benoemen. Nogmaals, ik weet dondersgoed wat er misgaat. Als iemand dat benadrukt... Dat is de buitenwereld. Daar kan ik niks aan veranderen. Ik probeer dat zeker te verbeteren. Dat doen we allemaal, als groep. We moeten vooral beter worden in balbezit, we moeten met meer intensiteit spelen en we moeten gewoon positief blijven met z'n allen.''

Nederland heeft in de eerste twee wedstrijden vier punten bij elkaar gevoetbald. Dinsdag speelt het tegen Qatar. Bij winst is Oranje in ieder geval verzekerd van de volgende ronde, de kans is ook groot dat het groepswinnaar wordt.

LEES HIER ALLES OVER HET WK

- Alle WK-selecties
- Alle WK-poules met voorspellingen
- WK-nieuws
- WK-duels