<
>

Costa Rica houdt WK kansen levend door zege op Japan

ANP Foto

Costa Rica heeft zijn eerste overwinning geboekt op het WK voetbal in Qatar. Na de 7-0-nederlaag tegen Spanje wonnen de Costa Ricanen in het Ahmad Bin Ali-stadion in Al Rayyan met 1-0 van Japan door een doelpunt van Keysher Fuller. Beide landen maken nog kans om de achtste finales te bereiken.

Japan begon de tweede wedstrijd op het WK met Ritsu Doan in de basis. De oud-speler van PSV kwam in de eerste wedstrijd tegen Duitsland in de tweede helft in het veld. Enkele minuten later maakte hij de gelijkmaker. Door een doelpunt van invaller Takuma Asano versloeg Japan de Duitsers met 2-1. Bryan Ruiz (o.a. oud-FC Twente en PSV) begon net als tegen Spanje op de bank.

1 schot, 1 doelpunt
Japan en Costa Rica maakte er geen aantrekkelijk duel van en creëerde nauwelijks kansen. Tien minuten voor tijd was het bij het eerste schot op doel van dit gehele WK (!) wel meteen raak. Na slecht uitverdedigen van Japan waagde rechtsback Keysher Fuller maar eens een poging. Hoewel zijn schot zeker niet onhoudbaar was, verslikte Shuichi Gonda zich er toch in. De Japanse doelman raakte de bal maar half en zag die in het doel ploffen.

Costa Rica, dat eerder kansloos was tegen Spanje, neemt het in de laatste groepswedstrijd op tegen Duitsland. Japan, dat was begonnen met een knappe zege op Duitsland, blijft door de nederlaag op 3 punten staan. De Japanners spelen de laatste groepswedstrijd tegen Spanje.