<
>

Einde Blind bij Ajax?: "Het zou mij niet verbazen als Blind deze winter een transfer maakt"

"Ik denk dat dat wel lastig kan worden", antwoordt Freek Jansen, hoofdredacteur Voetbal International, op de vraag of hij Daley Blind en trainer Alfred Schreuder nog samen ziet functioneren bij Ajax. De verdediger is momenteel met Oranje op het WK, maar zal in zijn achterhoofd dus ook bezig zijn met zijn toekomst. "Het zou mij niet verbazen als Blind deze winter een transfer gaat maken", vervolgt Jansen.

De verdediger kon in de laatste weken bij Ajax niet altijd meer op een basisplaats rekenen onder Schreuder en ziet een rol als wisselspeler niet zitten. Jansen: "Als het bij hem duidelijk wordt dat Wijndal de voorkeur krijgt op die plek, dan is hij te voetbal hongerig om te denken het is wel best zo."

Niet alleen de situatie van Blind wordt besproken. De naam Hakim Ziyech circuleert ook al tijden door Amsterdam. Een terugkeer van de naar Chelsea vertrokken speler wordt niet uitgesloten. Nordin Amrabat, middenvelder AEK Athene, ziet een huurperiode niet gebeuren: "Hij doet het denk ik als hij een driejarig of vierjarig contract krijgt. Die laat zich niet huren." Ziyech was in de zomer al in Amsterdam voor gesprekken, maar zag ook toen een huurconstructie niet zitten. De middenvelder van Chelsea is nu met Marokko op het WK en speelt morgen tegen België. Hij kan zich zo nog in de kijker spelen voor de aanstaande transferwindow waarin ook andere kapers op de kust liggen. "Als Milan hem ook wil. Twee of drie jaar bij Milan spelen is ook niet verkeerd", aldus Amrabat.