<
>

Voetbalwereld gaat los na nieuwe goal Lionel Messi

ANP Foto

Lionel Messi was zaterdagavond goud waard voor zijn land. De wedstrijd tegen Mexico in groep C op het WK was voor Argentinië een ontzettend belangrijke, want bij een nederlaag zou de Zuid-Amerikaanse ploeg zijn uitgeschakeld, terwijl kwalificatie voor de volgende ronde bij een gelijkspel ook heel moeilijk zou worden. Messi stond op en deed wat hij het beste doet: belangrijk zijn. Met een schot van grote afstand verschalkte hij de complete verdediging en Guillermo Ochoa om zijn ploeg naar de overwinning te leiden.

Zijn doelpunt betekende niet alleen drie punten op het WK, maar het zorgde ook voor persoonlijke mijlpalen. De wedstrijd tegen Mexico was voor Lionel Messi zijn 21ste op een WK, net zoveel als de legendarische Diego Maradona. Zijn doelpunt was alweer zijn achtste op een mondiaal eindtoernooi, eveneens net zoveel als zijn oud-bondscoach. Daarmee heeft de kleine aanvaller opnieuw historie geschreven.

Niet alleen bij Messi zelf liepen de emoties hoog op. De voetbalwereld stond in vuur en vlam na zijn doelpunt. Onder andere de social media van de WK-organisatie reageerde vol ongeloof.

Ook Engels oud-voetballer en analist Gary Lineker toonde zijn waardering voor de Argentijn. Zijn tweet toonde een weerspiegeling van hoe simpel het bij de kleine baltovenaar soms lijkt.

Ook een grote selectie aan voetbalmedia waren ondersteboven van de nieuwe prestatie van Messi, bijvoorbeeld SPORTbible: "Lionel Messi staat op wanneer zijn land hem het hardst nodig heeft."

Messi reageerde na afloop zelf gedoceerd. "Het was een moeilijke wedstrijd om naar ons toe te trekken, want Mexico speelde goed. In de eerste helft waren we onrustig, maar in de tweede helft werden we rustiger en werden we als onszelf."