<
>

Advocaat aan de slag bij ADO: "Kans groot dat ik het ga doen"

Dick Advocaat wordt de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. Advocaat zat aan tafel bij Oranjewinter en liet weten dat 'De kans is zeer groot dat ik het ga doen'. ADO bevestigt tegenover ESPN dat Advocaat maandag om 11 uur wordt gepresenteerd als nieuwe coach van ADO.

ADO Den Haag zit sinds donderdag zonder hoofdtrainer. Dirk Kuijt werd na 176 dagen ontslagen als hoofdcoach na tegenvallende resultaten. De club uit de Hofstad staat na 16 wedstrijden op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Ook botste het nog wel eens tussen Kuijt en de spelersgroep.

Advocaat keerde al eerder terug uit voetbalpensioen. Zijn laatste klus als hoofdtrainer eindigde in november 2021, toen hij opstapte als bondscoach van Irak. Eerder dat seizoen was hij nog actief als hoofdcoach van Feyenoord, met wie hij zich kwalificeerde voor de voorrondes van de Conference League. Na zijn avontuur in Irak was hij een tijdje actief als adviseur bij FC Utrecht.

Als speler kwam Advocaat 158 keer in het veld voor ADO Den Haag/FC Den Haag. Hoewel Advocaat bij acht Nederlandse clubs trainer was, ontbrak ADO Den Haag nog op dat lijstje.