<
>

Kraay Jr. ziet 'kansloos' Oranje en is kritisch op Van Dijk en Koopmeiners

Oranje heeft tegen Ecuador met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van Louis van Gaal speelde geen beste wedstrijd, zo liet Oranje-analist Hans Kraay Jr. na afloop van zich horen. "Als je in 90 minuten nul kans creëert, dan zegt dat alles. Dat is de opsomming van de wedstrijd. Je mag wel wat korter zitten, ook al ben je als ploeg wat minder fris. De eerste minuten van Frenkie de Jong waren wereldtop, maar daarna werd het ook vlak en minder fris bij hem", aldus de analist.

Ook over het tegendoelpunt is hij duidelijk. "Virgil van Dijk moet veel korter zitten, in ieder geval anderhalve meter korter. Als Europese topverdediger moet je die bal blocken. Ik vind dat je mag zeggen dat hij hier absoluut in de fout gaat."

Teun Koopmeiners viel ook niet in de smaak. "Het gaat net allemaal even te snel voor Koopmeiners. Ik snap het dat je hem nu even op de bank zet. Dan maar volle bak met Marten de Roon naast Frenkie de Jong."

Hans had wel mooie woorden over het doelpunt van Cody Gakpo. "Met zijn verkeerde been. Wat een ongelofelijke hamer was dat. Hier kan ik nog wel 150 keer naar kijken. Alleen vanaf dat moment hebben we niks meer gezien. Maar goed we zijn in ieder geval door naar de volgende ronde, want we spelen alleen nog tegen dat hele zwakke Qatar."