<
>

Senegal sterker dan verbeterd Qatar, gastland hoopt op wonder

Pro Shots

Afrikaans kampioen Senegal heeft na de nederlaag tegen Oranje de tweede groepswedstrijd wel gewonnen. Tegen gastland Qatar, dat de eerste wedstrijd ook had verloren, werd het 3-1. Het gastland moet hopen op een WK-wonder. Qatar maakt alleen nog kans op de achtste finales als Ecuador van Oranje wint en het zelf in het laatste groepsduel ook van Nederland zou winnen.

Senegal begon de wedstrijd met twee wijzigingen ten opzichte van maandag aan de wedstrijd tegen Qatar, deels noodgedwongen vanwege blessureleed van Cheikhou Kouyaté. Bij Qatar waren er zelfs drie nieuwe basisspelers waaronder Meshaal Aissa Barsham. Hij verving de veelbesproken keeper Saad Abdullah Al Sheeb. Barsham staat bekend als avontuurlijke keeper en ook tegen Senegal had hij een paar vreemde acties.

Eerste WK-goal Senegal
Senegal kon lange tijd geen potten breken en zag een verbeterd Qatar. In de 41ste minuut zette Boulaye Dia z'n land na een moeizame eerste helft toch op voorsprong. De spits van het Italiaanse Salernitana profiteerde van gestuntel in de defensie van het gastland.

Kort na rust verdubbelden de Afrikanen de score door een knappe goal van Famara Diedhiou. De aanvaller van Alanyaspor kopte een corner binnen, waardoor Senegal op rozen zat. En zo hadden beide spitsen van Senegal toch hun doelpunt te pakken.

Spannende slotfase
Ali Almoez had namens had namens Qatar de beste kans om de aansluitingstreffer te maken, maar in de 78ste minuut kwam dan toch de verdiende 2-1. Qatar viel aan met hart en ziel en de rake kopbal van Mohammed Muntari was een terechte beloning. Hij zal de boeken ingaan als de eerste doelpuntenmaker van het WK-doelpunt voor Qatar. Het thuisland nam veel risico, maar kreeg de deksel op de neus. Bamba Dieng maakte de derde treffer voor Senegal.

Daar bleef het bij, waardoor het gastland een heus wonder nodig heeft. Qatar moet hopen op een zege van groepsgenoot Ecuador in de wedstrijd tegen Nederland en dan vervolgens zelf ook nog eens van Nederland zien te winnen.

Nederland en Ecuador nemen het vanaf 17.00 uur tegen elkaar op. Qatar zal dat duel dus met veel interesse volgen. Nederland is echter bij winst door naar de achtste finales. Lees hier meer over de scenario's van Oranje.