<
>

Comfortabele voorsprong Senegal tegen het gastland

Pro Shots

Senegal zit op rozen in Qatar
Senegal heeft het eerste doelpunt gemaakt op dit WK. Spits Boulaye Dia profiteerde van gestuntel in de verdediging van Qatar.

Kort na rust verdubbelden de Afrikanen de score door een knappe goal van Famara Diedhiou. De aanvaller van Alanyaspor kopte een corner binnen, waardoor Senegal rozen komt te zitten. Daarmee lijkt de Afrikaans kampioen goede zaken te doen in de poule van Nederland.

Opstellingsnieuws
Om 14:00 uur beginnen groepsgenoten van Oranje, Senegal en Qatar, aan hun tweede wedstrijd van het WK. In de opstelling van Senegal zijn er twee wijzigingen. Ismail Jakobs begint in de basis. De in Duitsland geboren Jakobs moest het in het met 2-0 verloren duel met Nederland doen met een invalbeurt.

De speler van AS Monaco leek aanvankelijk niet in actie te mogen komen bij het mondiale toernooi. Hij besloot eerder dit jaar namelijk voor Senegal te gaan spelen, maar zijn papierwerk leek niet op tijd in orde te komen. Op het laatste moment kwam het toch nog goed en daarom kan Jakobs nu beginnen. Verder is er een basisplaats voor Famara Diedhiou. Pape Abou Cisse moet het doen met een plek op de bank en de geblesseerde Cheikhou Kouyaté zit op de tribune.

Bij Qatar heeft coach Felix Sanchez van Qatar zijn ploeg na het verlies tegen Ecuador (0-2) op drie plekken gewijzigd. Doelman Saad Abdullah Al Sheeb is bijvoorbeeld vervangen Meshaal Aissa Barsham.

In dezelfde groep nemen Nederland en Ecuador het vanaf 17.00 uur tegen elkaar op.