<
>

Recorddoelpunt Ronaldo helpt Portugal naar overwinning tegen Ghana

Pro Shots

Cristiano Ronaldo is er tegen Ghana in geslaagd om ook op zijn vijfde WK te scoren. Mede dankzij de treffer van de vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar won Portugal met 3-2.

Het was lang wachten tot de wedstrijd werd opengebroken, in een moeizame eerste helft leek Ronaldo wanhopig op zoek naar zijn doelpunt. Na 63 minuten werd het wachten beloond. De 37-jarige spits benutte de clubloze sterspeler een strafschop, waardoor hij de eerste speler ooit werd die op vijf verschillende WK's scoorde.

Assist Kudus
Lang konden de Portugezen niet genieten van de voorsprong. Binnen tien minuten kwam Ghana weer langszij, na een goede actie van Ajacied Mohammed Kudus, scoorde André Ayew de gelijkmaker. Daarna ging het snel, in de 77e en 80e minuut scoorden de Portugezen weer. Door defensief gestuntel bij de Ghanezen kwam eerst João Félix vrij voor keeper Lawrence Ati Zigi, en wipte de bal behendig in het doel. Daarna kon invaller Rafael Leão de 3-1 in het Ghanese doel schuiven. Vlak voor tijd kwam er nog hoop in de Ghanese ploeg. Osman Bukari kopte de aansluitingstreffer binnen, maar in plaats van de bal snel uit het doel te halen, juichte Bukari op de typische Cristiano Ronaldo-manier.