<
>

PEC Zwolle fans vinden het genoeg en luiden noodklok

ANPfoto

Supporters van PEC Zwolle hebben hun duidelijke onvrede laten merken over de huidige situatie van de club. De blauwvingers, die op een keurige tweede plek staan in de Keuken Kampioen Divisie, zijn volgens het Zwols supporters collectief op organisatorisch en financieel vlak een zooitje en missen ook een duidelijke clubidentiteit, meldt de Stentor.

Sponsoren aan de macht

Sinds de degradatie van de club in mei hief de club de raad van commissarissen op om zo sneller beslissingen te kunnen nemen. De besluitvoering van de club kwam destijds in handen van sponsoren Meine Breemhaar en Frans van der Kolk. Zij werden, naast hun aandeelhouders- en sponsorschap, ook stichtingsbestuurder van de Overijsselse eerstedivisionist. Dit tegen het zere been in van de Zwolle supporters. "Het ontbreekt de club aan een heldere strategische en adequate besluitvorming. Waar staat PEC Zwolle als club voor, waar gaan we naartoe en hoe gaan we dat doen?", aldus Friso Schotanus van het Zwols supporters collectief.

Gebrek aan financiële knowhow

Schotanus laakt daarnaast het gebrek aan een helder financieel beleid. "Mensen die al jaren voor de club werken voelen zich door de huidige bedrijfscultuur gedwongen op te stappen, zijn gevraagd weg te gaan of werden ontslagen. Het gaat ons erom dat de organisatie nu niet stabiel is en dan kun je op termijn nooit succesvol zijn. We zitten inmiddels een half jaar na de degradatie, maar er is nog geen duidelijk plan voor de toekomst

Eerder statement

​In oktober liet de supporterskern van de Zwollenaren zich al negatief uit tegen de positie van hoofdtrainer Dick Schreuder, technisch directeur Marcel Boudesteyn en de twee sponsoren Breemhaar en van der Kolk. Toen was de wens dat de trainer en td zouden opstappen. Overigens laat Schotanus in het midden of dat een goede beslissing was. "We zijn niet uit op nog een crisis, maar vinden het wel noodzakelijk dat er dingen veranderen en willen daar ook graag over meedenken".

Op 12 december zal PEC Zwolle de Keuken Kampioen Divisie hervatten. Dan komt Helmond Sport naar het MAC3Park-stadion.