<
>

Zwitserland op voorsprong tegen Kameroen

Pro Shots

Embolo doet geboorteland pijn
Wat een start van de tweede helft voor Zwitserland! Nog geen drie minuten na rust komt het op voorsprong. Breel Embolo, geboren in Kameroen, zet Zwitserland op 1-0. Hij tikt binnen na een goede actie van Shaqiri.

Onana in de basis
Voor Kameroen en Zwitserland begint het WK donderdag om 11:00 uur. De twee ploegen komen elkaar tegen in de eerste wedstrijd die wordt gespeeld in Groep G. Bij Kameroen staat een oude bekende tussen de palen: André Onana. De oud-Ajacied moet zijn goal schoon zien te houden in het Al Janoub stadion.

Verder speelt het team van bondscoach Rigobert Song met een aantal bekende namen. Zo staat Napoli-speler Frank Anguissa op het middenveld en zijn Eric Maxim Choupo-Moting van Bayern München en Karl Toko Ekambi van Olympique Lyonnais voorin te vinden. De complete opstelling van Kameroen is als volgt (v.r.n.l.): Onana, Fai, Castelleto, N'Koulou, Tolo, Anguissa, Gouet, Hongla, Mbuemo, Choupo-Moting en Toko Ekambi.

Bij Zwitserland staan ook een aantal bekende namen op het veld. Manuel Akanji van Manchester City staat in de verdediging, voor hem staat Arsenal-middenvelder Xhaka en Breel Embolo van AS Monaco moet voorin voor het gevaar zorgen. De volledige opstelling van bondscoach Murat Yakin is als volgt (v.r.n.l.): Sommer, Widmer, Elvedi, Akanji, Rodiguez, Freuler, Xhaka, Shaqiri, Sow, Vargas en Embolo.

De overige ploegen in Groep G zijn Brazilië en Servië. Zij nemen het om 20:00 uur tegen elkaar op.