<
>

Spanje wervelt naar zevenklapper tegen kansloos Costa Rica

Getty Images

Spanje heeft geen spaan heel gelaten van Costa Rica. Na een half uur stond de ruststand van 3-0 al op het bord, in de tweede helft wervelden de Spanjaarden naar een 7-0 overwinning. De Costa Ricanen schoten in de hele wedstrijd niet een keer op goal.

De ploeg van Luis Enrique kwam al vroeg op voorsprong. Na elf minuten rondde RB Leipzig-aanvaller Dani Olmo een mooie combinatie fraai af. Tien minuten later was het weer raak. Op een voorzet van de Jordi Alba schoot Marco Asensio, die in de spits begon, de 2-0 binnen.

Na een half uur kreeg Spanje, dat bij vlagen fantastisch combinatiespel liet zien, een strafschop. Barcelona-aanvaller Ferran Torres schoot raak en zette de 3-0 ruststand op het bord. Na rust dendert Spanje onverminderd door. Na 53 minuten rondde Torres een knappe solo af, en maakte zijn tweede van de avond.

Schitterende goal Gavi
Toch was het hoogtepunt van de wedstrijd nog niet geweest. Een kwartier voor tijd schoot Gavi, toptalent van Barcelona, met buitenkant rechts magistraal de vijfde van de avond binnen. Door dit doelpunt is Gavi de jongste doelpuntenmaker op een WK sinds Pelé in 1958. In de blessuretijd maakten invallers Carlos Soler en Alvaro Morata er zelfs 7-0 van.