<
>

Klaassen over statement Duitse selectie: "Originele manier om boodschap over te brengen"

Ook het Nederlands Elftal heeft het statement van Duitsland gezien. Tot dusver heeft Oranje nog geen vervangend statement voor de OneLove-campagne laten zien en de knoop of dat binnenkort wel of niet gaat gebeuren, is nog niet doorgehakt. Doelpuntenmaker tegen Senegal Davy Klaassen over het statement van de Duitsers: "Ik vond dit een mooie variant op de uiting die wij met de OneLove-actie willen uitdragen."

Statement
Het Duitse nationale team hield woensdagmiddag in tegenstelling tot Oranje een statement door met handen voor de mond op de groepsfoto te gaan. De Duitse bond hierover: "Met onze aanvoerdersband wilden we een voorbeeld stellen voor de waarden die leven in het nationale team: diversiteit en wederzijds respect. Wees luidruchtig samen met andere naties. Het gaat hier niet om een ​​politieke boodschap: over mensenrechten kan niet worden onderhandeld. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn." Klaassen hierover: "Ik vond dit een mooie variant op de uiting die wij met de OneLove-actie willen uitdragen."

Klaassen zegt dat dit ook een onderwerp is in de Nederlandse selectie: "Tuurlijk denken wij er als groep aan om ook met zo'n statement te komen. Dat moet dan wel op een goede en pakkende manier zijn. Ik vind wat de Duitsers nu hebben gedaan een originele manier om de boodschap over te dragen." Klaassen zegt dat het Nederlands Elftal - over wel of geen statement maken - nog geen knoop heeft doorgehakt: "Ik vond dit van de Duitsers in ieder geval een mooie uiting."

Blik vooruit naar Ecuador
Steven Bergwijn is blij bij het Nederlands Elftal: "Ik zit lekker in mijn vel." De aanvaller van Ajax is het niet eens met een opmerking dat zijn spel nu wat minder magisch is, dan aan het begin van het seizoen: "Het moet beter, maar jullie denken maar dat Senegal er niks van kan en dat wij daar met 5-0 overheen moeten. Als je kijkt in welke topcompetities zij allemaal spelen, dan is dat niet niks." Dat het beter moet, daar is Bergwijn het wel mee eens.

Na een moeizame periode bij Ajax is het voor Klaassen lekker binnenkomen bij Oranje. De middenvelder bekroonde zijn invalbeurt direct met een doelpunt, maar aan het zweven is Klaassen niet: "Ik was natuurlijk blij met de overwinning en natuurlijk mijn eigen doelpunt. Heerlijk om het WK zo af te trappen." Een basispek heeft de middenvelder - net als bij Ajax - op dit moment nog niet, maar zijn doel is dat wel: "Tuurlijk. Ik denk ook dat het zeker mogelijk is. Het vizier staat op Ecuador en dat wordt weer echt een andere wedstrijd denk ik. Lastig om in te schatten."

LEES HIER ALLES OVER HET WK

- Alle WK-selecties
- Alle WK-poules met voorspellingen
- WK-nieuws
- WK-duels