<
>

Giroud evenaart record Henry als all-time topscorer in 4-1 overwinning op Australië

ANP

Frankrijk heeft de jacht op titelprolongatie met een overwinning geopend tegen Australië. De huidig wereldkampioen draaide een achterstand om in een 4-1 overwinning.

Verrassende opening

Wereldkampioen Frankrijk opende de jacht op titelprolongatie met Olivier Giroud als vervanger voor de geblesseerde Karim Benzema die het WK aan zich voorbij moest laten gaan. Het liep alleen al na tien minuten een klap op, nadat Craig Goodwin de verrassende 1-0 voorsprong op het bord schoot.

Nog voor het halfuur kwam Frankrijk alweer langszij. Adrien Rabiot, die naast Aurélien Tchouaméni op het middenveld begon, kopte raak op aangeven van invaller Theo Hernández. De linkervleugelverdediger was erin gekomen voor zijn broertje Lucas, die na minder dan een kwartier ogenschijnlijk een zware knieblessure opliep.

Na de gelijkmaker was Australië duidelijk van slag en kwam het ook gelijk op achterstand, nadat het fout ging in de opbouw van achteruit. Rabiot gunde de niet te missen kans aan Giroud, die binnentikte en daardoor nu op een doelpunt afstand komt van all-time topscorer van Frankrijk Thierry Henry. Zo draaide Frankrijk de achterstand nog voor rust om.

Toch werd het geen afstraffing voor de ploeg van trainer Graham Arnold. Net nadat Kylian Mbappé een grote kans kreeg op de 3-1, kwam Australië nog bijna op gelijke hoogte, maar de kopbal van Jackson Irvine raakte de buitenkant van de paal. Zo gingen beide ploegen rusten met een 2-1 tussenstand.

Giroud all-time topscorer
Na rust kreeg Australië weinig kansen op de gelijkmaker. Aan de andere kant breidde Mbappé de score wel uit. Op aangeven van Ousmane Dembélé kopte hij via de binnenkant van de paal de 3-1 binnen en was het verzet van Australië gebroken.

Even later was het aan Giroud om zijn 51ste in het Franse shirt te maken en zo Thierry Henry te evenaren als all-time topscorer. Op aangeven van Mbappé leek de score dan toch behoorlijk te worden.

Zo begint Frankrijk deze WK-campagne met een uiteindelijk overtuigende 4-1 overwinning op Australië. Daardoor komt het alleen aan kop in poule D, omdat eerder op de dag Denemarken en Tunesië - de andere ploegen in poule D - doelpuntloos gelijkspeelden.