<
>

Mexico houdt punt over tegen Polen dankzij penaltykiller Ochoa

ANP

Mexico en Polen hebben doelpuntloos gelijkgespeeld. In Doha kreeg Lewandowski de kans om de winnende te maken, maar faalde vanaf 11 meter. Keeper Guillermo Ochoa ontpopte zich tot de held van Mexico door de penalty te keren.

Aan beide kanten stonden er bekenden op het veld. Zo waren bij Mexico Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez van de partij, terwijl PSV-middenvelder Érick Gutiérrez op de bank begon. Polen begon met Feyenoorder Szymanski in de basis.

Eerste helft met weinig kansen
Oud-PSV'er Hirving Lozano liet meerdere keren van zich horen. De snelle buitenspeler liet in de eerste minuten Bartosz Bereszynski de hielen zien en gaf gevaarlijk voor, maar bij de tweede paal kon niemand profiteren. 20 minuten later was het Luis Chávez die maar net naast het doel van Wojchiech Szczesny kopte.

Voor velen was de hoge balsnelheid in de eerste helft aanpoten, zo ook voor Ajacied Jorge Sánchez. De rechtervleugelverdediger vergreep zich rond het halfuur aan Feyenoorder Szymanski en pakte de eerste gele kaart van de wedstrijd. Het was een eerste helft met veel strijd, die eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Ochoa pakt penalty Lewandowski

Hoewel de bal in het begin van de tweede helft voor Mexico was, leek Polen tien minuten na rust op voorsprong te komen. Lewandowski legde vanaf 11 meter aan, nadat hij zelf werd neergehaald door Hector Moreno, maar schoot de bal op doelman Ochoa.

Na de gemiste penalty ging de wedstrijd weer met een hoge balsnelheid door. Ondanks het hoge tempo was het vooral een wedstrijd op het middenveld. Toch bleef het tot het einde spannend. Mexico bleef aanzetten in de hoop er met de overwinning vandoor te gaan, en Polen probeerde er in de counter van te profiteren. Het bleef, na opnieuw veel blessuretijd, doelpuntloos gelijk.

Spanning in groep C
Door de puntendeling van Mexico en Polen is het enorm spannend in poule C. Argentinië en Saoedi-Arabië - de andere landen in poule C - speelden eerder op de dag hun eerste wedstrijd. Saoedi-Arabië won het gevecht met de Argentijnen verrassend met 2-1.