<
>

Ajax en Arsenal strijden om Palmeiras-talent Danilo

Danilo (Palmeiras) Pro Shots

Ajax strijdt samen met Arsenal om de handtekening van Palmeiras-middenvelder Danilo. De Braziliaanse club wil ongeveer zo’n 24 miljoen euro ontvangen voor de 21-jarige linkspoot, hebben bronnen aan ESPN verteld.

Arsenal informeerde in de zomer al naar de diensten van Danilo, maar Palmeiras wilde zich eerst op de landstitel richten. Nu hebben de Brazilianen hun standpunt iets bijgesteld, wat concrete interesse van Arsenal, Ajax én AS Monaco heeft opgeleverd. De verwachting is dat Arsenal en Ajax in de transferwindow met een concreet bod zullen komen.

De 21-jarige Braziliaan, die ook uit de voeten kan als centrale verdediger, zou bij Ajax de opvolger kunnen worden van Edson Álvarez. De Mexicaanse middenvelder was afgelopen zomer dicht bij een transfer naar Chelsea, dat een bod van zo’n vijftig miljoen euro deed. Volgens ESPN Brazilië heeft Ajax eerder al scouts naar Zuid-Amerika gestuurd om de linksbenige Danilo te bekijken.

Danilo, die begin november nog kampioen van Brazilië werd met Palmeiras, maakte in 2020 zijn debuut bij de club São Paulo. Tot dusver speelde hij 141 duels aldaar, waarin hij goed was voor twaalf doelpunten. In juni werd Danilo voor het eerst opgeroepen voor de Braziliaanse selectie, maar hij kwam tot dusver niet in actie voor Seleção.

Transferrechten
Palmeiras bezit 80 procent van de rechten van de speler en bronnen zeggen dat de club 20 miljoen euro eist. Danilo's jongensclub Cajazeiras bezit de overige 20 procent, maar er wordt gezegd dat er een vertrouwensvergoeding van hun kant kan worden onderhandeld, waardoor de totale vergoeding lager is dan € 24 miljoen, afhankelijk van de gesprekken.