<
>

Eerste stunt van WK is daar: Saoedi-Arabië zet Messi en co te kijk

Pro Shots

Ondanks een droomstart voor Lionel Messi op dit WK is de eerste groepswedstrijd van Argentinië op een enorme deceptie uitgelopen. In de eerste helft kwamen de Argentijnen al heel snel op voorsprong door een benutte strafschop van Messi en was het krachtverschil met Saoedi-Arabië immens. Toch werd de wedstrijd volledig uit het niets direct na rust omgedraaid en won Saoedi-Arabië met 2-1. Zo komt aan de ongekend lange ongeslagen reeks van 36 wedstrijden van Argentinië vanmiddag een eind.

Vanaf de strafschopstip zette Messi Argentinië al in de tiende minuut op een 1-0 voorsprong tegen Saoedi-Arabië. Op advies van de VAR Pol van Boekel legt de scheidsrechter de bal voor een ogenschijnlijk lichte overtreding op de stip waarna de wereldspeler de 1-0 tegen de touwen schoot.

Veel beter Argentinië
In een wedstrijd waarin het krachtverschil vanaf de eerste minuut zichtbaar was, leken de Argentijnen binnen het halfuur de voorsprong te verdubbelen. Een prachtige actie van Lautaro Martínez werd beloond met de tweede treffer, maar opnieuw kwam de Nederlandse VAR in actie: na ingrijpen van Van Boekel bleef het bij 1-0 vanwege buitenspel. Vijf minuten later werd er opnieuw een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Zo was Argentinië meermaals heel dichtbij een verdubbeling van de tussenstand.

Totale ommekeer
Vlak na rust lukte het Saoedi-Arabië om de eerste kans direct te benutten: heel verrassend dus ineens 1-1 door een goed schot van Saleh Al-Shehri. Een paar minuten later stond de wedstrijd compleet op z'n kop: Al-Dawsari schoot de bal op waanzinnige wijze in de bovenhoek. Uit het niets was een stunt ineens allesbehalve ondenkbaar.

Na ruim een uur spelen kreeg Tagliafico een enorme kans op de gelijkmaker, maar de doelman bracht knap redding. Het Argentijnse elftal moest er ineens alles aan doen om een resultaat uit het eerste groepsduel mee te kunnen nemen. De tijd begon ernstig te dringen voor Messi en co. In de acht minuten durende blessuretijd werd de bal nog van de lijn gehaald waardoor opnieuw de 2-2 niet op het scorebord terecht kwam.

Het lukte Argentinië niet meer en dus was de krankzinnige stunt van Saoedi-Arabië een feit.