<
>

Oranje traint met familie en vrienden op tribune

Onder luid applaus van aanwezige spelersvrouwen, vriendinnen en familieleden is het Nederlands elftal begonnen aan de voorbereiding op het tweede WK-groepsduel van vrijdag met Ecuador. Oranje traint vanaf 9.30 uur Nederlandse tijd - in Qatar is het twee uur later - vooral met de reserves op veld 6 van de Qatar University in Doha.

De basisspelers van het gewonnen duel met Senegal krijgen rust. Zij zijn wel op het trainingsveld, maar beperken zich tot rek- en strekoefeningen. De reserves trainen wel voluit. Dat de sfeer er goed in zit bij Oranje, is wel duidelijk. Bondscoach Louis van Gaal neemt onder meer aanvoerder Virgil van Dijk op de hak.

Van Gaal liet na de winst op Senegal weten dat hij tevreden is over de invalbeurten van Memphis Depay, Teun Koopmeiners en Davy Klaassen. Hij wil Depay een helft laten spelen tegen Ecuador. De aanvaller, die bijna twee maanden aan de kant stond met een hamstringblessure, maakte tegen Senegal zijn rentree en deed ruim een half uur mee.

4,3 miljoen mensen keken naar zege op Senegal
De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK in Qatar is goed bekeken. Volgens Stichting KijkOnderzoek keken gemiddeld bijna 4,3 miljoen mensen naar de wedstrijd tegen Senegal. Daarmee werd het duel het kijkcijferkanon van de dag.