<
>

Verenigde Staten en Wales delen punten in stroeve wedstrijd

Pro Shots

Verenigde Staten en Wales hebben hun eerste wedstrijd van het WK gelijkgespeeld. Door doelpunten van Timothy Weah en Gareth Bale eindigde de wedstrijd in 1-1.

In een moeizame eerste helft, waarin weinig te beleven viel kwam Team USA na 35 minuten op voorsprong. Na een mooie pass van Christian Pulisic tikte Timothy Weah de bal met buitenkant rechts langs doelman Wayne Hennessey. Zo deed de spits van Lille wat zijn vader, de legendarische AC Milan-spits, Gouden Bal-winnaar en huidig president van Liberia, George Weah, nooit lukte: scoren op een WK.

Het duurde tot de 64e minuut totdat Wales een keer echt dichtbij was. Een kopbal van Ben Davies werd knap gered door de Amerikaanse doelman Matt Turner. Uit de daarop volgende corner kopte Kieffer Moore rakelings over. Acht minuten voor tijd was het dan toch raak voor Wales. Na een domme overtreding van Walker Zimmermann kreeg de ploeg van Robert Page een strafschop. Aanvoerder Gareth Bale, die in Amerika voetbalt voor LAFC, schoot raak en werd zo de eerste Welshman sinds Terry Medwin met een doelpunt op een WK. Medwin scoorde in 1958 in het laatste groepsduel tegen Hongarije.

Door het gelijkspel gaat Engeland, na de 6-2 overwinning op Iran, aan kop in groep B, gevolgd door zowel Verenigde Staten als Wales.

LEES HIER ALLES OVER HET WK

- Alle WK-selecties
- Alle WK-poules met voorspellingen
- WK-nieuws
- WK-duels