<
>

Schreuder in vergaande gesprekken met FC Groningen

Dick Schreuder is in vergaande gesprekken met de leiding van FC Groningen, dat onlangs afscheid nam van Frank Wormuth als eindverantwoordelijke van de Trots van het Hoge Noorden. Schreuder is bij PEC Zwolle bezig aan zijn eerste taak als hoofdcoach in het profvoetbal.

"Ik heb een nieuwtje op eigen conto", zegt Jan Joost van Gangelen in ESPN Vandaag in gesprek met Hans Kraay jr. "Schreuder en Groningen zijn bezig met vergaande gesprekken. Met negentig procent zekerheid kan ik zeggen dat Schreuder de nieuwe trainer wordt van FC Groningen."

"Ik zou niet zomaar weglopen bij PEC Zwolle als ik Schreuder was", zegt Kraay jr. "Het is mooie club waar hij met iets bezig is. Het schijnt wel zo te zijn dat hij niet met iedereen even makkelijk overweg kan binnen de organisatie. Ze hebben voor 99 procent goede supporters, maar er hebben een paar debielen onlangs op het trainingsveld gestaan. Ze scandeerden: 'Schreuder out'. Alles bij elkaar opgeteld vind ik het wel passen", zegt Kraay jr. over de keuze voor Groningen.

"Onlangs het feit dat hij met drie centrale verdedigers speelt - ook bij Zwolle in de Keuken Kampioen Divisie - is het wel allemaal gericht op voetbal. Dat was het bij Wormuth ook, maar wel brutaal aanvallend en dat was het bij Wormuth helemaal niet."