<
>

Van Dijk: "Aanvoerdersband is het meest besproken onderwerp op wedstrijddag"

Pro Shots

Virgil van Dijk probeerde zich op de wedstrijddag vooral te focussen op het duel met Senegal, maar werd daarbij gestoord door het 'gedoe' rondom de OneLove-aanvoerdersband.

"Ik vind het wel een gedoe allemaal", begon de aanvoerder van het Nederlands elftal zijn verhaal tegenover de NOS. "Ik probeer me gewoon te focussen op de wedstrijd, maar krijg allemaal geluiden dat ik er niet mee mag spelen vanwege een gele kaart. Ik sta op een positie en ben speler voor het Nederlands elftal waar een gele kaart niet heel handig is. Natuurlijk sta ik heus achter een politiek statement, maar ik ben uiteindelijk voetballer geworden en ik wil dit soort toernooien spelen."

"Het is een dag waarbij de aanvoerdersband het meest besproken onderwerp is. Ja, het is wel een gedoe allemaal. Je hebt mensen die zeggen dat we geen ruggengraat hebben, maar zo zit het niet in elkaar. We willen voetballen en we zullen de komende dagen wel zien hoe we daar eventueel een andere manier iets mee kunnen doen. Ik had heel graag met die band gespeeld, maar voor een gele kaart vind ik het wel een dingetje dat het daarmee bestraft wordt."

Middenvelder Marten de Roon plaatste na afloop van het duel een tweet over de discussie: "One love voor deze overwinning! Wat een start", zei de middenvelder van Atalanta Bergamo op Twitter. Daarbij hadden de spelers van Nederland een OneLove-band om de arm, die erbij waren gephotoshopt.