<
>

Van Gaal: "We moeten Memphis tegen zichzelf beschermen"

Bondscoach Louis van Gaal wil voorzichtig blijven met Memphis Depay. De aanvaller van Barcelona speelde een half uur tegen Senegal, door een blessure pas zijn eerste wedstrijd sinds september. "Als het aan hem ligt staat hij de volgende wedstrijd gewoon in de basis", aldus de bondscoach.

Maar volgens Van Gaal gaat de staf het per dag bekijken. "We moeten afwachten hoe zijn lichaam reageert", aldus de bondscoach na afloop van de wedstrijd bij de NOS. "Memphis zegt snel dat hij wel fit is dus we moeten hem tegen zichzelf beschermen." Depay kwam erin voor Vincent Janssen. Dit betekende dat Cody Gakpo 90 minuten mocht blijven staan. "Ik laat Gakpo staan omdat hij kan scoren. Je hebt in de eerste helft gezien dat hij tegenstanders eruit kan lopen. Hij had na twee minuten al moeten scoren."

Ook over doelman Andries Noppert was de trainer tevreden. "Ik heb een goede klik met Noppert. Hij is vrij direct en hij kan iets zeggen met een lach. De timing van wat hij zegt is ook belangrijk. Hij heeft een paar kanten van mijn persoonlijkheid. Noppert heeft geen fout gemaakt."