<
>

Noppert over band met Van Gaal: "We lijken wel op elkaar"

Oranje-debutant Andries Noppert had een avond om van te dromen. De Fries maakte zijn debuut en hield de nul in de 0-2 overwinning van Nederland op Senegal.

"Dit is wel speciaal. Hier droomde ik altijd van, maar ik dacht nooit dat dit mogelijk was. Als klein jongetje natuurlijk wel, maar daarna ging ik er nooit meer vanuit. Alleen als het bij iemand kan gebeuren, is het wel bij deze coach", zegt hij tegen de NOS.

De keeper geeft aan een goede band te hebben met Van Gaal. "We lijken veel op elkaar, in heel veel opzichten. We hebben dezelfde humor, denken hetzelfde over veel dingen. Alleen het gaat erom wat je op het veld laat zien", zei de keeper.

Voor Noppert was het ook niet duidelijk dat hij zou gaan spelen als eerste keeper. "We deden donderdag acht tegen acht op de training. Dan ga je wel speculeren, maar toen wist ik het nog niet. De dag daarna had ik een gesprek met de keeperstrainer en toen vertelde hij dat ik ging van spelen."

"Louis van Gaal gaf me mee dat ik moest spelen zoals ik ook mijn club doe, maar dan in een ander jasje. Ik moet gewoon ballen tegenhouden. Of het logisch dat ik startte? Wanneer is het wel juiste moment dan? In Nederland lopen we allemaal te zeiken dat we geen goede keepers hebben, maar dan moet je jongens wel de kans geven. Het maakt mij niet of het logisch is, ik doe mijn stinkende best en dat is het enige wat ik kan doen."

Luister elke dag naar WK Praat op je favoriete podcastapp als Spotify of iTunes.