<
>

Uitsupporters niet meer welkom bij derby tussen NAC en Willem II

ANP Foto

De derby's tussen NAC Breda en Willem II worden dit seizoen gespeeld zonder uitpubliek. Dit hebben de burgermeesters van Breda en Tilburg, politie, Openbaar Ministerie en de clubs besloten. Deze maatregel is genomen omdat de betrokken partijen de veiligheid voor supporters niet kunnen waarborgen.

Reacties
“Bij een derby horen natuurlijk supporters van beide clubs in het stadion. Helaas hebben we in het proces van wedstrijdorganisatie moeten constateren dat de veiligheid van onze supporters, beveiligers en stewards niet (voldoende) kan worden gewaarborgd. Spijtig genoeg is het op dit moment niet te realiseren om veilig af te reizen", laat NAC Breda via een statement op hun site weten.

Ook Willem II komt met een reactie. “De veiligheid van onze supporters, stewards, beveiligers en hulpdiensten tijdens wedstrijden is een absolute vereiste. Zij moeten onder veilige omstandigheden kunnen werken en genieten van het voetbal. De maatregelen die tijdens deze derby nodig zijn om dat te bereiken, roepen de vraag op of dergelijke inzet wenselijk en verantwoord is.”

Op 11 december wordt de eerste wedstrijd in Tilburg gespeeld, 14 april wordt de derby gespeeld tijdens een "Avondje NAC".