<
>

Rangers neemt afscheid van Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst is niet langer meer de trainer van Rangers. De Nederlandse coach is naar aanleiding van de tegenvallende resultaten op straat gezet door de Schotse club.

Het vorige seizoen van Rangers was nog succesvol onder zijn bewind. Zo leidde Van Bronckhorst zijn team naar de vijfde Europese finale in de clubgeschiedenis en won hij in mei nog de Schotse beker. Daarnaast plaatste Rangers zich ook voor het eerst in twaalf jaar voor de groepsfase van de Champions League.

Dit seizoen leek er weinig over van het Rangers van vorig seizoen. De ploeg verloor alle groepswedstrijden in de Champions League en werd het slechtste team ooit in het toernooi. In de Schotse competitie is de achterstand op koploper Celtic inmiddels al opgelopen tot negen punten.

Voorzitter Douglas Park neemt op de clubwebsite van Rangers afscheid van Van Bronckhorst: "Ik wil Gio bedanken voor het harde werk dat hij de afgelopen twaalf maanden heeft geleverd en vooral voor de prestaties om de club vorig seizoen naar de Europa League-finale te brengen en de Scottish Cup te winnen. Helaas voldeden de recente resultaten niet aan onze verwachtingen, noch aan die van Gio, en hebben we vandaag deze moeilijke beslissing genomen. Iedereen bij Rangers wenst Gio veel succes in de toekomst.”

Van Bronckhorst heeft het iets langer dan een jaar volgehouden in Schotland. Hij nam op 18 november 2021 het roer over bij Rangers en is nu op 21 november 2022 ontslagen. Hij had in totaal 68 wedstrijden de leiding en won daarin één prijs: de Schotse beker.

Luister elke dag naar WK Praat op je favoriete podcastapp als Spotify of iTunes.