<
>

Ajax blijft foutloos en wint dankzij Leuchter van PSV

Ajax heeft op de Toekomst weten te winnen van PSV. De koploper van de Eredivisie won dankzij een prachtige vrije trap van topscorer Romée Leuchter met 1-0 van PSV.

Hoewel Ajax - PSV vorig seizoen nog een topper was, is het dit seizoen de koploper tegen de nummer vijf van de Vrouwen Azerion Eredivisie. PSV presteert wisselvallig en was de afgelopen wedstrijden een nieuw systeem aan het testen. Dat was in de wedstrijd tegen Ajax zichtbaar. Het kwam moeilijk tot uitgespeelde kansen, en gaf aan de andere kant te veel weg. Toch stond het halverwege doelpuntloos gelijk.

Uiteindelijk wist Ajax door de individuele klasse van Leuchter de score te openen. In de 54ste minuut kreeg Ajax een vrije trap, die normaal gesproken goed zou liggen voor aanvoerder Sherida Spitse. Met goedkeuring van Spitse legde Leuchter aan, en schoot ze de bal goed in de korte hoek langs keeper Lisan Alkemade. Dat was, ondanks genoeg kansen aan beide kanten, ook de eindstand op Sportpark de Toekomst.

Daardoor neemt Ajax nu een voorsprong van zes punten op nummer twee FC Twente. De Tukkers hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld en kunnen vanmiddag tegen Excelsior op drie punten van de Amsterdammers komen.

FC Twente - Excelsior

FC Twente heeft op eigen bodem keihard uitgehaald tegen Excelsior. De thuisploeg won met maar liefst 9-0, mede dankzij vier doelpunten van spits Fenna Kalma. Ook Renate Jansen (twee doelpunten), Caitlin Dijkstra, Kayleigh van Dooren en Ella Peddemors waren trefzeker. Dankzij de overwinning blijft nummer twee Twente in het spoor van koploper Ajax. Het gat tussen beide ploegen is drie punten. Twente en Ajax staan volgende week tegenover elkaar.

PEC Zwolle - ADO Den Haag

ADO Den Haag had een makkelijke middag in Zwolle. Na zeven minuten was het al raak voor ADO, dat Nikki IJzerman zag scoren. Een halfuur later moest PEC-speler Ilse Kemper met rood van het veld af en leek de wedstrijd gespeeld. Helemaal toen twee minuten voor rust de 2-0 op het bord geschoten werd door Danielle Noordermeer.

In de tweede helft deed ADO het rustig aan en liep het uit tot 3-0 door een goal van Louise van Oosten, waardoor het nu boven PSV staat in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

sc Heerenveen - Feyenoord

sc Heerenveen heeft goede zaken gedaan tegen nummer 4 Feyenoord. In Heerenveen was het een gelijkopgaande wedstrijd, maar trok de ploeg uit Friesland aan het langste eind door een goal van Nina Nijstad in de 66ste minuut. Daardoor boekt Heerenveen de tweede overwinning van het seizoen en moet Feyenoord voor even de achtervolging staken op FC Twente en Ajax.

Telstar - VV Alkmaar

Onderin de Vrouwen Eredivisie kan VV Alkmaar een klein beetje omhoog kijken, door de eerste overwinning van het seizoen. Bij Telstar wonnen de vrouwen uit Alkmaar met het minimale verschil door een goal van Manique de Vette. Daardoor blijft Telstar na zeven wedstrijden nog altijd zonder overwinning.