<
>

Bassett slaagt ook niet in Sittard en keert terug naar Amerika

ProShots

Cole Bassett laat na minder dan een jaar Nederland alweer achter zich. De middenvelder, die vorig seizoen op huurbasis van Colorado Rapids naar Feyenoord ging, werd dit seizoen uitgeleend aan Fortuna Sittard.

In Sittard wilde het Amerikaanse talent zijn belofte via een omweg alsnog in Nederland inlossen, maar dit mislukte. Bassett keert nu zonder noemenswaardig bewezen diensten terug naar zijn vaderland.

Feyenoord-periode

Bassett kwam afgelopen winter op huurbasis naar De Kuip. Hij staat in Amerika te boek als groot talent en zou voor anderhalf jaar worden gehuurd door Feyenoord. Echter in Rotterdam-Zuid werd na een half jaar al afgezien van de huurdeal, die tot de zomer van 2023 zou duren. Hij kwam tot slechts 85 minuten speeltijd in zeven invalbeurten in de tweede seizoenshelft en werd buiten de Conference League-selectie van Arne Slot gehouden.

Revanche in Sittard

In augustus werd bekend dat de huurdeal tussen Feyenoord en Colorado geannuleerd werd aangezien Fortuna Sittard Bassett meer uitzicht op speelminuten kon geven. In Sittard kwam het nooit zover dat de Amerikaan basisspeler werd. Ook in zijn invalbeurten kon de huurling het niet waarmaken en onder Julio Velazquez fungeerde hij voornamelijk als bankvulling. In de laatste wedstrijd tegen FC Groningen speelde hij weliswaar nog in de basis, maar ook toen maakte hij onvoldoende indruk.

De huurovereenkomst tussen Bassett en Fortuna liep aanvankelijk nog door tot 31 december. Door de vervroegde winterstop is besloten om al eerder uit elkaar te gaan.