<
>

Berghuis over het appje van Van Gaal: "Dat komt wel aan"

Over drie dagen is het zover voor Oranje. Dan begint het Nederlands elftal tegen Senegal aan het WK in Qatar. In aanloop naar de eerste groepswedstrijd van Oranje blikten Steven Berghuis en Nathan Aké vooruit op het WK, en werd gesproken over het grote doel. Wereldkampioen worden.

Over precies een maand is de WK-finale. En de missie van bondscoach Louis van Gaal is duidelijk. Hij wil Oranje naar de wereldtitel leiden. "De trainer is onze leider en als hij dat uitspreekt, dan ga je daar in geloven. Die overtuiging heb je zelf ook. Het moet gaan leven in de groep", vertelt Berghuis. "Toen bekend werd dat de bondscoach ziek was, wenste ik hem beterschap", vertelde Berghuis, die een reactie kreeg van de bondscoach: 'dankjewel, ik hoop dat je klaar bent om wereldkampioen te worden'. Berghuis: "Dat komt wel aan, moet ik zeggen."

De speler van Ajax is op 19 december jarig. "Is dat de dag van de WK-finale? Oh, een dag na de finale. Ik heb nog geen plannen gemaakt", zegt Berghuis met een grote glimlach.

Papa Aké

Nathan Aké heeft een heel bijzondere week achter de rug. Hij is vader geworden en bereidt zich nu voor op zijn eerste WK. "Ik zit elke dag op Facetime, minimaal een paar keer", vertelt de verdediger. "Ook al doen ze nog niet veel op die leeftijd, je wilt haar toch nog even zien."

Berghuis is al vader en krijgt de vraag of hij al tips heeft gegeven aan Aké. "Onze vrouwen kennen elkaar ook heel goed, gaan ook samen op vakantie. Daar is ook contact heb ik begrepen, om elkaar een beetje te helpen."