<
>

Ronaldo: "Ik voelde mij geprovoceerd door Ten Hag"

ANP

Ook in het tweede gedeelte van het interview dat Cristiano Ronaldo gaf aan Piers Morgan voor TalkTV haalt de Portugese wereldster onverminderd hard uit naar manager van Manchester United Erik ten Hag. Zoals eerder gemeld voelde Ronaldo zich niet gerespecteerd. Dat gevoel borrelde volgens de 37-jarige aanvaller vooral op toen hij niet op het veld mocht verschijnen tegen aartsrivaal Manchester City: "Zogenaamd uit respect voor mijn carrière, maar daar geloof ik niet in. En even later laat je mij drie minuten invallen tegen Tottenham Hotspur? Dat slaat nergens op. Ik denk dat hij dat expres deed en dat hij mij niet respecteert op de manier die ik verdien."

Media
"Dit is waarom de relatie tussen ons is zoals die nu is. Ten Hag blijft maar in de media verkondigen dat hij mij er graag bij wil houden, maar dat doet hij alleen in de media. Als je geen respect voor mij hebt, dan heb ik ook geen respect voor jou", aldus Ronaldo.

De kans dat Ronaldo na het WK in Qatar terugkeert in Manchester is nihil. "Ik was enorm gemotiveerd om bij United een geweldig seizoen te draaien. Nu blijft de pers schrijven dat geen club mij meer zou willen. Willen clubs echt geen speler die afgelopen jaar 32 doelpunten maakte?" Ook laat Ronaldo in het interview weten dat als hij met Portugal wereldkampioen wordt, hij misschien wel met voetbalpensioen gaat. Als dat niet lukt, dan wil hij nog drie jaar op het hoogste niveau voetballen.