<
>

Officieel: Sadio Mané mist WK definitief door blessure

Sadio Mané zal dit WK niet in actie komen voor Senegal. Dat heeft de aanvaller van Bayern München zelf in een persconferentie bekend gemaakt.

De aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van Liverpool, raakte in de Bundesliga-wedstrijd tegen Werder Bremen geblesseerd aan zijn kuit. Het was al bekend dat hij de eerste wedstrijd, tegen Nederland, waarschijnlijk niet zou halen. Nu is dus bekend geworden dat hij het hele toernooi niet in actie komt.

Reactie Van Dijk
Aanvoerder van het Nederlands Elftal Virgil van Dijk reageert op het persmoment van Oranje op het ontbreken van Mané op het WK: "Dit WK verdient gewoon de beste spelers, Sadio Mané is er daar één van. Hij is een goede vriend van mij, dus ik had het geweldig gevonden om tegen hem te spelen. Senegal heeft voldoende spelers die op zijn plek uit de voeten kunnen, maar zij hebben duidelijk niet dezelfde kwaliteiten."

Van Dijk benadrukt dat het ontbreken van Mané een gemis voor het toernooi is: "Hij is excellent, van wereldklasse. Ik ga hem hier missen."

Senegal zit in groep A van het WK bij Nederland, Ecuador en gastland Qatar. Maandag spelen De Leeuwen van de Teranga om 17.00 uur hun eerste wedstrijd tegen Oranje.