<
>

Kuijt is niet op hoogte van evaluatie en ontkent afkoopsom

ADO Den Haag-trainer Dirk Kuijt heeft geen afkoopsom op laten nemen in zijn contract. Dat heeft Kuijt laten weten na afloop van het verloren duel met Roda JC (0-1). Afgelopen zomer ondertekende de 41-jarige oud-international een eenjarig contract in de Hofstad.

Er waren ook geluiden dat er een evaluatie zou plaatsvinden met Kuijt over de teleurstellende resutlaten. Volgens de trainer wordt er altijd geëvalueerd na een wedstrijd en is er geen specifiek moment gepland over zijn positie. "We evalueren altijd. Heel veel mensen speculeren, daar doe ik niet aan mee. Ik communiceer intern met spelers, staf en directie. Dat doe ik zo goed mogelijk. Ik ben niet op de hoogte van een evaluatiegesprek. Het is soms vervelend dat er van alles wordt geroepen. Zeker op het moment dat je verliest. Er wordt veel gezegd daar zitten veel waarheden tussen, maar ook veel onwaarheden", aldus Kuijt.

"Je moet niet onderschatten wat er de afgelopen week gebeurd is. Ook met mij. Ik heb best wel wat meegemaakt in het voetbal. Ik denk dat het voor deze club belangrijk is dat we zorgen dat dit in de toekomst een veilige plek wordt om te werken. Ik hou van kritiek, want kritiek heb je nodig om te presteren. Op het moment dat intieme gesprekken en details keer op keer naar buiten komen dan voelt het onveilig. Het is belangrijk om daar stappen in te maken."

Kuijt ontkent afkoopsom en blijft strijdbaar
Ondanks het diepe dal waarin ADO zich bevindt blijft Kuijt strijdbaar. Hij ziet mogelijkheden om het tij te keren. Kuijt gaat de handdoek niet werpen. "Ik heb die vraag meer gehad, maar ik ben een strijdbaar persoon. Ik doe er alles aan", antwoordde hij op de vraag of Kuijt aan wil blijven. Er doken ook verhalen op in de media over een gigantische afkoopsom. Die verhalen doet Kuijt af als een broodje aap. “Ik doe het niet voor het geld. Ik krijg uiteraard wel een goed salaris. Er is helemaal geen enkele vorm van een afkoopsom. Daar hebben we het nooit over gehad. Dat is nooit mijn intentie geweest. Ik wil gewoon presteren als coach en lijkt mij fantastisch om dat voor ADO te doen.”

Onduidelijkheid over Franken
Sinds het vertrek van Chris van Weerden van Vitesse zoekt ADO naar een nieuwe assistent voor Kuijt. De spelersgroep zou zich hard hebben gemaakt voor een terugkeer van Giovanni Franken bij de A-selectie. "Ik heb een intiem gesprek gehad met mijn spelers. Daarin hebben ze aangegeven wat ze willen. Dat ga ik niet met jullie bespreken. Ik vind niet dat we dat met de buitenwereld moeten bespreken niet. Zeker als dingen nog niet zeker zijn." Kuijt wilde daarnaast niet bevestigen of Franken de komende tijd de trainer van ADO O-21 blijft.