<
>

Maagklachten houden Ronaldo aan de kant tegen Nigeria

ANP

Cristiano Ronaldo heeft de training van woensdag overgeslagen en doet naar alle waarschijnlijkheid niet mee in het oefenduel van Portugal met Nigeria. De vedette van de Portugese ploeg kampt met een maagslijmvliesontsteking.

"Hij heeft maagslijmvliesontsteking en heeft vandaag niet getraind om te kunnen herstellen. Hij is misschien fit voor morgen", zei de bondscoach van Portugal, Fernando Santos, tegenover EPSN. Op de vraag of hij echt kampt met maagslijmvliesontsteking of dat het een excuus was van de speler, antwoordde Santos met een glimlach. "Als het een andere speler was, zouden we hier hiet aan twijfelen, maar hij heeft echt last van maagslijmvliesontsteking en is niet in de conditie om te spelen."

Santos respecteert explosief interview Ronaldo
Ronaldo dropte vlak voor het vertrek naar Qatar een bom in de selectie van Manchester United met een explosief interview waarin hij keihard uithaalde naar Erik ten Hag en de club. Santos nam zijn speler in bescherming. "Hij hoeft ons niet te informeren over dat interview. Hij is vrij om die beslissing te maken, toch? Ik ben vooral geïnteresseerd in wat hier besproken wordt en niet in de rest van de wereld. We moeten zijn beslissing respecteren. We moeten het interview dat hij heeft gegeven respecteren. Het heeft niets te maken met het nationale team. De speler heeft besloten een interview te geven. Hij heeft het daarin niet over de nationale ploeg, het is een erg persoonlijk interview en dat moeten we respecteren. Ik heb niemand van het nationale team daarop zien reageren. In het interview praat hij over zijn club en de relatie die hij heeft met de club. Dat moeten we respecteren, zoals we ook de beslissingen van andere spelers respecteren."

Kan Santos Ronaldo een basisplaats garanderen? "Ik voel geen enkele verplichting. Alle spelers die hier zijn kunnen in de basis starten."