<
>

Opstand in Den Haag: Kishna en Verheydt willen vertrekken

Pro Shots

Het rommelt weer eens bij ADO Den Haag. De regionale nieuwssite Omroep West meldt dat aanvallers Ricardo Kishna en Thomas Verheydt een transferverzoek hebben ingediend. "Onder deze omstandigheden willen wij de club verlaten", aldus het tweetal tegen Omroep West. "Wij hebben deze bewuste keuze gemaakt naar aanleiding van het statement van ADO-directeur Edwin Reijntjes maandagochtend in de pers." In dat statement sprak Reijntjes onder andere zijn vertrouwen uit in trainer Dirk Kuijt.

Volgens Kishna en Verheydt verspreidt de directeur leugens over de spelersgroep. "Wij zullen altijd alles voor deze club geven in en buiten het veld. Maar het constant verspreiden van leugens, het gebrek aan respect richting de spelersgroep en het valse spel met het tegen elkaar opzetten binnen de organisatie is ons te veel geworden. Onze club is niet meer gezond en dat zal moeten veranderen."

Giovanni Franken
Vorige week kwam het bericht naar buiten dat de spelers zouden hebben gevraagd om een terugkeer van oud-trainer Giovanni Franken. "Wij hebben nooit Giovanni Franken ter vervanging van Dirk Kuijt gevraagd, meer ter ondersteuning. De staf, de spelers en technisch directeur Daryl Janmaat zijn met elkaar om tafel gegaan om elkaar de waarheid te vertellen, met als doel om vooruit te gaan met elkaar. Daar wordt vervolgens geen gehoor aan gegeven, maar het wordt wel gecommuniceerd alsof wij een coupe willen plegen."

Het plotselinge vertrek van technisch manager Daryl Janmaat was naar verluid de druppel. "Het is belachelijk hoe het is gegaan met Daryl. Wij stonden achter hem. Hij is één van ons, ook een Haagse jongen met hart voor de club. Hoe kan het nou zijn dat hij uit het niets is opgestapt?"