<
>

Sneijder ziet alweer af van adviesrol Ihattaren

ANP

Wesley Sneijder ziet alweer af van een adviesrol voor Mohamed Ihattaren. Sneijder gaf twee weken geleden aan dat hij ging proberen om Mohamed Ihattaren te helpen. Het gevallen talent ging in eerste instantie in op de toereikende hand van Sneijder en er was zelfs sprake van dat Sneijder mee naar Juventus zou gaan om Ihattaren bij te staan.

Inmiddels heeft Sneijder dus alweer afgezien van de hulp. In het programma Veronica Offside zegt hij: ''Het is een moeilijk verhaal, het gaat niet best. Hij heeft wel de passie en de vreugde, alleen hij kan de knop nog niet omzetten. Dat heb ik geconcludeerd, en dan is het voor mij ook moeilijk om daarmee aan de slag te gaan. Voor hemzelf is het vervelend, voor mij niet. Misschien is het goed dat ik m'n handen er nu even van aftrek. Voor mij is het nu klaar. Mij heeft hij er niet mee. Het moet goed zitten in je bovenkamer, en je moet de juiste mensen om je heen hebben. Hij heeft er zelf voor gezorgd dat ik niet meer met hem werk. Ik heb hem een bericht gestuurd, en hoop dat hij het op gaat pakken. Maar ik ga hem daar niet meer in steunen.''

De 20-jarige Ihattaren staat nog tot medio 2025 onder contract in Turijn. Vorige week kwam in het nieuws dat ook de familie Nouri zich ging bemoeien met het project-Ihattaren. "Ik ben een veel positiever persoon geworden en met de steun van de familie Nouri en het geloof richt ik me volledig op mijn fitheid en voetbal. Bij Ajax heb ik deze voorbereiding laten zien dat ik het voetballend aan kan. Maar ik moet niet alleen tonen dat ik er weer kan komen. Nu moet ik zorgen dat ik aan de top blijf. En dat gaat me lukken. Wie met mij in zee gaat, zal ik nooit meer teleurstellen," zei Ihattaren toen.